Ξενοδοχεία,Τήνος,Κυκλάδες,Ελλάδα,Χώρα,Άγιος Φωκάς,Άγιος Ιωάννης,Άγιος Ρωμανός,Άγιος Σώστης,Αποθήκες,Δύο Χωριά,Ιστέρνια,Υστέρνια,Κάμπος,Κιόνια,Κολυμβήθρα,Κώμη,Λιβάδα,Πάνορμος,Στενή,Τριαντάρος,Ξινάρα
Βρίσκεστε εδώ » Αρχική σελίδα Ελλάδα » Κυκλάδες » ΤΉΝΟΣ

Ξενοδοχεία στη Τήνο, Κυκλάδες, Ελλάδα


Προορισμοί και δυνατότητες διανυχτέρευσης στη Τήνο:

Χώρα, Άγιος Φωκάς, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Ρωμανός, Άγιος Σώστης, Αποθήκες, Δύο Χωριά, Ιστέρνια, Υστέρνια, Κάμπος, Κιόνια, Κολυμβήθρα, Κώμη, Λιβάδα, Πάνορμος, Στενή, Τριαντάρος, Ξινάρα

Πληθυσμός: 8.000   Έκταση: 200 χμ2  
Booking.com
Booking.com
Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο, τη Νάξο και την Πάρο. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου.
Η απόσταση από την Άνδρο είναι μόλις (στο σημείο που ονομάζεται Στενό) 1/2 μίλι ενώ η κοντινότερη απόσταση απο τις ακτές της Μυκόνου απέχουν περίπου 5 μίλια και 9 μίλια απο λιμάνι σε λιμάνι.
Ο Τσικνιάς που βρίσκεται στα ανατολικά είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 726 μ. ύψος. Στο κεντρικό τμήμα δεσπόζει ο απόκρημνος βράχος του Εξώμβουργου με 641 μ ύψος με την Αρχαία και Ενετική πόλη και το υψίπεδο του Πατέλα ή "Πολέμου ο κάμπος". Το συνολικό μήκος της ακτογραμμής της υπολογίζεται, σε 114 χμ. και ο περίπλους των παραλίων της σε μικρή απόσταση από την ακτή απαιτεί πλου 37 περίπου ν. μιλίων.
Το κλίμα είναι γενικά εύκρατο. Ο χειμώνας είναι ήπιος και το καλοκαίρι δροσερό και με αρκετούς ανέμους κατά την περίοδο των μελτεμιών. Το θερμόμετρο το χειμώνα σπάνια κατεβαίνει στο μηδέν και το καλοκαίρι σπάνια ξεπερνά τους 37ο Κελσίου.
Στην Τήνο βρίσκεται και ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας με την ομώνυμη θαυματουργό εικόνα. Η εκκλησία γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο κατά τη διάρκεια του οποίου πλήθος κόσμου συρρέει στην Τήνο για προσκύνημα. Η εκκλησία της Ευαγγελίστριας είναι πόλος έλξης για πολλούς πιστούς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
( Κείμενα - Πηγές: wikipedia )
Booking.com

Booking.com

Booking.com

Χειμερινές αποδράσεις

Δωμάτιο με τζάκι. Ανακαλύψτε την ιδιαίτερη ομορφιά της Ελλάδας το χειμώνα. Χιονοδρομικά κέντρα, Snowboard, Snowmobile...
Προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις:
Παρνασσός (Φθιώτιδα), Φαλακρό (Δράμα), Πήλιο (Μαγνησία), Καϊμακτσαλάν (Πέλλα), Καλάβρυτα Χελμός (Αχαΐα), Βασιλίτσα (Γρεβενά), Μαίναλο (Αρκαδία), Ελατοχώρι (Πιερία)

Ο καιρός στην Ελλάδα

Wetter online
Παγκόσμιες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό. Προγνωστικά, Χάρτες και πίνακες.